Neljast suuremast Eestist tegutsevast interneti kaudu spordikihlvedude vahendajast on Eestis välja antud tegevusluba ainult aktsiaseltsil Spordiennustus. Ülejäänutel, Unibetil,

Bet24-l ja ka Balti jalgpalliliitude osalusega Triobetil, Eesti luba pole. See tähendab, et need kolm ei maksa ka Eesti hasartmängumaksu. Spordiennustuse juht Sven Kolga kasutabki konkurentide tegevuse kohta sõna ”ebaseaduslik”.

Maksuameti peajurist Agris Peedu ütleb: ”Seisukohta kriminaalasja algatamiseks pole võetud.” Probleem ei puuduta tegelikult ainult Eestit, vaid on laiem. Terves Euroopa Liidus on internetitotalisaatori ja -kasiinoäri valdkond ebapiisavalt reguleeritud.

Praegu kehtiv hasartmänguseadus justkui ei võimaldaks totalisaatori korraldamist kaughasartmänguna ehk interneti kaudu, selline on vähemalt maksuameti tõlgendus.

Keerukamaks teeb asja veel see, et internetiäri puhul üldse on raske kindlaks teha sellega tegelevate firmade tõelist asukohta. Maksuamet ütleb, et nende esimene samm ongi välja uurida, kas ülalnimetatud ettevõtted on saanud litsentsi mõnest teisest riigist. Näiteks Triobeti kohta on saadetud ametlik järelepärimine nii Maltale kui ka Suurbritannia külje all asuvale Mani saarele, tuntud maksuparadiisid mõlemad.

Maksuameti andmeil on Triobet Mani saarelt saanud ainult kihlvedude vahendamise litsentsi. Triobeti kohalik esindaja Markus Jalakas ei oska samuti litsentside kohta midagi öelda.

Uued mängud Triobeti kasiinos!

••Suuremad panused ja võidusummad, tipptasemel disain ja palju boonuseid ning lisaks sellele uudsed tehnilised lahendused, mis peaksid pakkuma veelgi rohkem mänguvõimalusi ning põnevaid elamusi! Uute mängude nimekirjas on sellised mängud nagu Tales of Krakow, Voodoo Vibes, French Roulette (Prantsuse rulett) või Vault Assault, mille leiate mänguautomaatide või lauamängude sektsiooni alt. Oleme samuti muutnud oma videopokkerite disaini ning see ei ole veel kõik – saadaval on ka uued duubeldamisvõimalused!

••Just see osa Triobeti ärist tekitab maksuametis kõige rohkem küsimusi.