Mõisa kinnitusel otsisid maksupolitseinikud politsei eriüksuse K-komando kaasabil läbi nii tema töökoha kui ka mitmeid teisi töökohti, lisaks peeti kinni kaks juhatuse liiget. "Esitati kahtlustus maksudeklaratsioonis valeandmete esitamises toiduõli ostutehingus. Kaup saabus Eestisse laevaga ja on vahetanud arvatavasti teel omanikku, mis on rahvusvahelises toorainetranspordis tavaline. MTA käsitluse järgi oli Letofin Tradingu ostutehing fiktiivne ja põhjustas riigile kahe miljoni euro suuruse kahju," selgitas Mõis kahtlustuse tagamaid BNS-ile.

Tema kinnitusel oli tehing aga tegelik. "Ei oska praegu rohkem kommenteerida, kahtlustus tekitab nõutust. Teisipäevane läbiotsimine tuli täieliku üllatusena. Me ei olnud teadlikud, et firma tegevus pakub maksupolitseile huvi," ütles Mõis.

"Võib-olla on mulle teadmata asjaolusid, aga maksupolitsei käitumine antud situatsioonis oli täiesti ebaproportsionaalne meie 15 töötajaga 18 aastat turul tegutsenud laitmatu reputatsiooniga kollektiivi suhtes," lisas Mõis.

Tema sõnul on juba firma palganud advokaadid ennast kaitsma ja kahtlustustele vastama ning kindlasti on plaanis viia läbi ka firmasisene juurdlus. "Vabandame töörütmi häiritusest tulenevate võimalike ebamugavuste pärast Letofin Tradingu klientide ja koostööpartnerite ees," lisas Mõis.

Mõis on Letofin Trading OÜ nõukogu esimees. Ettevõtte juhatuse liikmed on Krediidiinfo andmetel Leonid Eivin, Sander Maasik ja Mark Eivin. Nõukokku kuuluvad lisaks Mõisale veel Valter Aman ja Heldur Veinberg.