Maksu- ja tolliamet (MTA) saatis eile seoses maksuvaba tulu kasutamisega välja 22 590 teavituskirja. Neist 2250 kirja läksid inimestele, kes saavad maksuvaba tulu rohkem kui ühest kohast. Veel said 20 099 kirja need, kelle maksuvaba tulu ületas lubatut üle 100 euro ja 241 inimest, kelle aastatulu ületab juba 25 200 eurot.

Võrreldes eelmise kuuga oli 1488 inimest, kes oma maksuvaba tulu avalduse esitasid nüüd korrektselt ühele väljamakse tegijale (eelnevalt peeti tulu kinni mitmelt väljamakselt). Sama teavituse said sel kuul uuesti 722 inimest, kes jätkuvalt said maksuvaba tulu rohkem kui ühest kohast ja 1528 oli selliseid inimesi, kes eelmine kuu ei saanud teavitusi ja sel kuul said.

Mis puudutab inimesi, kelle maksuvaba tulu ületas lubatut üle 100 euro, siis seda oli korrigeerinud 21 105 inimest (eelmisel kuul said teavituse, sel kuul mitte). Uue meeldetuletuse said sel kuul 10 374 inimest ja 9725 oli neid, kes eelmine kuu ei saanud teavitust, aga sel korral said.

MTA peab oluliseks aktiivset nõustamist terve selle aasta jooksul, et 2019. aasta veebruaris oleks inimestele asi selge, mida tuludeklaratsiooni täites teha tuleb.
Teavituskirju saadame selleks, et inimesed mõistaksid tulumaksuseaduse muudatuse sisu ja nad saaksid vajadusel maksuvaba tulu kasutamisel muudatusi teha. Ameti eesmärk on tõsta teadlikkust ja seeläbi vähendada või ära hoida järgmise aasta võimalikku maksukohustust.

Dividend vs töötasu teemal ei ole MTA teavituskirju veel välja saatnud. Teavitus toimub etappide kaupa alates juuni algusest.