Maksu- ja tolliameti (MTA) teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse sõnul vahetab amet tulumaksualast informatsiooni kokkulepitud andmete osas kõikide Euroopa Liidu (EL)riikidega ja samamoodi toimub ka informatsiooni edastamine teistest liikmesriikidest meile ja vastupidi, kui maksuadministratsioonil on alust arvata, et toimub tulude varjamine teises liikmesriigis.

Vastavalt Euroopa Nõukogu direktiivile saadab ka Šveits maksuametile infot Eesti isikute kohta, kes on saanud hoiuseintressidelt tulu Šveitsi krediidiasutustest. 2014. aastal edastati informatsioon 11 isiku kohta.

"Samas ei tähenda raha omamine ja hoidmine näiteks Šveitsis veel meie jaoks automaatselt võimalikku pettust," rõhutas Kuuse.

Lekkinud dokumentidest nähtub, et pankurid aitasid oma klientidel kokku üle miljardi euro eest maksude tasumist vältida. Swissleaksi nimekirjas on Eestiga seotud 14 kontoomanikku, kellel on kokku 42 kontot ja summa nendel kontodel kokku on 10,7 miljonit dollarit. Suurim Eestist pärit kliendiga seotud summa on 4,1 miljonit dollarit.

Ühtlasi selgub kodulehel avaldadatud statistikast, et kontoomanikest kaks on Eesti kodakondsusega või Eesti rahvusest ning niiöelda offshore-firmasid on samuti kaks.Neli kontoomanikku on üksikisikud.