Uurijad said enda käsutusse arvutid, milles võib leiduda tõendusmaterjali illegaalsete tehingute kohta. Seetõttu nimetatakse Janek Aasmad ja Hando Palmi (eelmise nimega Hando Hanschmidt) nüüd kuritegelikus maailmas passiivseteks kitsedeks, vahendab Äripäev.

Seoses algatatud uurimisega külastas maksuamet mitut Palmi ja Aasma äripartnerit. Äripäevale on teada uurijate külaskäigud kütusefirmadesse Olerex, Mark Oil ja Tartu Terminaal.

Palm ja Aasma said esialgu kahtlustuse 900 000 euroni (14 mln kr) ulatuvas maksudest hoidumises, mis pandi toime vaid ühe kuu jooksul - aprillis. Saab üksnes aimata, millised summad pikemaajaliselt mängus võisid olla. Lisaks kütusele ka luksusautod. Mehed vahistati seoses ettevõtte Skylux OÜ tegevusega. Firma müüb vedelkütust ja kasutatud luksusautosid. Väidetavalt leiti meeste juurest ka suures koguses sularaha ning maksupettusele võib lisanduda teisigi kuriteokahtlusi.

Äripäevale on erinevatest allikatest vihjatud, et Skyluxile kuulub terve hulk kasutatud luksusautosid, millest mõned kannavad spetsiaalseid 500ga algavaid numbrimärke. Hando Palm olevat enne vahistamist sõitnud 2005. aastal tapetud väidetavale Eesti allilmaliidrile Kalev Kurele kuulunud punase Mercedese sportmudeliga, mis kannab numbrit 500 MNK. Pärast vahistamist hakkasid Palm ja Aasma autodest vabanema, näiteks kunagine Kure Mercedes on juba uue omaniku saanud. "See läheb isiklikuks juba," ütles Palm küsimuse peale, kas ta sõitis Kurele kuulunud autoga. Palm ja Aasma toimetavad veel ettevõttes EPSA Investeeringud OÜ, kus nende äripartneriteks on Kristo Ebras ja Indrek Sürje. Sürje oli üks peakangelane 2004. aasta narkoprotsessil, kus ta koos narkoparuniks kutsutud Toomas Helinaga aastateks vangi mõisteti.