“Selliste kavade poolt me olla ei saa,” ütles Eesti maksumaksjate liidu juhatuse esimees Lasse Lehis valitsuse kavandatavate maksumuudatuste kohta. Ta lisas, et EML siiski pooldab ühte komponenti — tulumaksu avansiliste maksete muudatust – sest see ei muuda praeguse olukorraga võrreldes midagi. Valitsuse ülejäänud kavade suhtes on Lehis aga kriitiline.

“Osa muudatusi on küsitava väärtusega — need toovad riigile sisse suhteliselt vähe, nendega kaasnev moraalne kahju on aga nii suur, et kaalub saadava kasu üles,“ leidis Lehis.

“Mõni muudatus aga toob niigi raskes olukorras ettevõtlusele sedavõrd suurt kahju, et neid võiks rakendada ainult sellisel juhul, kui kusagilt tõesti enam kuidagi kokku hoida ei ole võimalik.”

Lehise hinnangul võinuks mõne kavandatava muudatuse veel aasta tagasi ellu viia. Või võiks seda teha aasta plaanitust hiljem. “Praegu aga teevad need majandusele nii palju kahju, seades ohtu ettevõtete ja töökohtade püsimise, et võivad väheneda maksulaekumised mujalt,” ütles ta.