Julgustamaks maksualaste uurimuste kirjutamist, kuulutab Maksumaksjate liidu fond välja maksualaste uurimistööde konkursi. Konkurssi toetavad lisaks EML-ile PricewaterhouseCoopers ja IMG grupp.

Osalemistingimused:

+ Töö peab olema otseselt või kaudselt maksundusega seotud.

+ Töö võib olla nii õpingute raames valminud kui ka spetsiaalselt konkursile kirjutatud. See ei tohi olla varem avaldatud.
+ Töö tuleb esitada eesti või inglise keeles hiljemalt 15. juuniks aadressil Maksumaksjate liidu fond, Ahtri 6a (B-korpus, VII korrus), 10151 Tallinn või saata e-postiga aadressile voistlus@maksumaksjad.ee.


Paremate uurimistööde autoritele on ette nähtud rahalised auhinnad:

I koht – 20 000 krooni
II koht – 10 000 krooni
III koht – 5000 krooni

Ergutusauhinnad teistele tähelepanuväärsete tööde autoritele on ajakirja MaksuMaksja aastatellimus või kogumik „Eesti maksuseadused koos rakendusaktidega 2007“.

Töid hindab komisjon, kuhu kuuluvad EML-i juhatuse ja nõukoja liikmed ning toetajate esindajad. Auhinnad antakse võitjatele üle EML-i maksukonverentsil 4. oktoobril Eesti rahvusraamatukogus. EML korraldab konkurssi juba kaheksandat aastat.

EML on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi, taotleb optimaalset maksukoormust ning jälgib kogutud maksuraha efektiivset kasutamist. Liit ühendab üle 2500 liikme.