“Neid ei arutata ja ei tahetagi läbi arutada, sest otsustajad on veendunud, et keegi ei ole niikuinii nõus maksutõusuga ja mis me üldse räägime,” ütles Lehis Vikerraadio hommikuprogrammis, vahendavad ERR Uudised.

Maksumaksjate liidu juhi sõnul on positiivne, et rahandusministeerim kavandab muudatusi sotsiaalmaksuseaduses, soovides vähendada tööandja maksukoormust, kui ta rakendab osalise tööajaga tööle inimese, kes on vähemalt üheksa kuud olnud töötuna arvel. Samas oli Lehis arvamusel, et muudatuse oleks võinud võtta vastu varem.

Lehis märkis, et liidu poolt välja antav maksumaksja vaenlase tiitel ei lähe ilmselt igaühele korda. “Ansipile ja Savisaarele see vaevalt et korda läheb. Neid sõimatakse niikuinii iga päev,” arvast ta, kuid lisas, et madalama taseme ametnikele ja asutustele võib see mõju avaldada küll.

Täna teeb maksumaksjate liit teatavaks järjekordse maksumaksja sõbra ja vaenlase, kelleks seekord kandideerivad teiste seas nii peaminister Andrus Ansip, Tallinna linnapea Edgar Savisaar kui töötukassa juht Meelis Paavel.