"Võib päris kindel olla, et praegu on ikkagi mingite lõplike seisukohtade kindlalt väljaütlemiseks maksuteemadel ilmselgelt liiga vara. Nii nagu me eile nelja erakonna esimeeste poolt välja ütlesime, siis me ei ole maksuteemadel kaugeltki mitte veel lõpuni jõudnud," rääkis peaminister Rõivas tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Maris Lauri ütles audiitorfirma KPMG korraldatud konverentsil, et kuigi hetkel pole koalitsioonikõnelustel veel maksumuudatustes kokku lepitud, siis kindel on see, et kardinaalseid muutusi ei tule, kirjutas Majandus24.

"Tasub ikkagi uskuda nende inimeste infot, kes reaalselt laua taga istuvad ja kes reaalselt läbirääkimisi peavad ja seda me eile õhtul kõigile ajakirjanikele ja avalikkusele ütlesime, et maksupeatükis ei ole kindlasti veel lõplikke otsuseid langetatud ja seetõttu kõik väljapoolt tulevad kommentaarid on spekulatsioonid, mida tuleb ka sellistena võtta," viitas Taavi Rõivas seepeale selgelt, et Maris Lauri läbirääkimiste laua taga olnud ei ole.

Pressikonverentsist osa võtnud põllumajandusminister Ivar Padar lisas samuti, et maksuteemades pole kaugeltki kuhugi jõutud. "Võin kinnitada seda, et aga mina esimest korda teie käest [küsimuse küsis Üllar Luup-toim.] kuulsin, et Maris Lauri niimoodi ütelnud on. Minu meelest ka maksuteemadega hakati ju alles eile pihta. Keegi ei ole ju teinudki illusioone, küll need on kõige keerulisemad asjad," toetas Padar Rõivast.