Stora Enso Mets juhataja Marek Kase sõnul tundsid maksupolitseinikud huvi teiste metsafirmade kohta ning Stora Ensoga probleeme ei ole.

“Meid siin ei süüdistata. Meie vastu huvi et tuntud,” ütles Kase Päevaleht Online´ile. “Huvi tunti kahe puidumüügiga tegeleva Eesti firma kohta.” Täpsemalt huvitasid maksupolitseinikke nende firmadega sõlmitud tehingute materjalid.

Kase ei osanud öelda, mis võis läbiotsimise eesmärgiks olla. “Ei ole õrna aimu ka,” ütles ta.

Kase, kelle sõnul alustas firma sisejuurdlust, lisas, et praegu on kommenteerimiseks kehv aeg, sest nad ei ole endale veel terviklikku pilti kokku pannud.

Enda sõnul Kase etteteatamatu kontrolli ees hirmu ei tundnud. “Kontroll meid ei ehmatanud. Miks ta peakski hirmutama,” ütles ta.

Maksu- ja tolliamet ei soovinud samuti läbiotsimise tagamaid pikemalt selgitada. "Ei saa kommenteerida. Maksuseadusest tulevnevalt ei tohi maksuhaldur seda kommenteerida,"  ütles ameti kommunikatsiooniosakonna peaspetsialist  Triin Küttim.

Stora Enso Mets on puidutööstuskontserni Stora Enso Oyj Eesti puiduvarumisüksus, mis on Eesti puiduturul tegutsenud alates 1993. aastast. Ettevõtte põhitegevusala on kasvava metsa ja metsamaterjali kokkuost ning metsamajanduslike tööde teostamine.

Stora Enso Mets varustab palgiga Stora Enso Timberi Eesti saeveskeid Näpil, Imaveres, Saugal ja Paikusel. Paberipuitu, puiduhaket, saepuru ja küttepuitu tarnib üksus Rootsi ning Soome. Ettevõtte kolmes osakonnas, 12 metsakontoris ja peakontoris tegeleb puiduvarumisega kokku 150 inimest.