Maailmas võib leida lugematul arvul suuremaid ja väiksemaid videomängude mängimise võistlusi. Võitja võib minna koju koguni 10 000 dollariga. See on aga vaid jäämäe veepealne osa.

Endine profimängija ja täna Halo frantsiisi juhtiv Andy Dudynsky räägib, et aastaid tagasi võisid tippmängijad teenida turniiridelt sadu tuhandeid dollareid aastas. Täna võib aga mängur vabalt saada miljonäriks. E-sport on väga suur äri. Juulikuus toimus Sealttle's ajalooline üritus, kus Hiinast pärit mänguritest meeskond Newbee võitis 5 miljonit dollarit. Nad mängisid mängu Dota 2. Üritusele müüdi 10 000 piletit ning need osteti ära vähem kui tunniga.

Pole siis ime, et sponsorid on pööramas võistlustele üha suuremat tähelepanu.

Samas ei maksa nüüd kohe oma põhitöökohalt lahkuda ning rikkaks saamise eesmärgil mängude maailma siseneda. Rahapaja juurde jõuavad siiski vähesed ning nad on end pea täielikult ühele või teisele mängule pühendanud.

Saksamaal Kölnis lõppes eile Gamescom 2014. Selle ühe osana toimus Counter Strike: Global Offensive turniir. Kohal oli 16 maailma paremat Counter Strike'i meeskonda. Tegemist on ühe tänapäeva populaarseima videomänguga.

Finaalis mängisid kaks Rootsi meeskonda ning võitjaks tuli Ninjas in pijamas. Meeskond viis koju 100 000 dollarit. Auhinnaraha jagati kokku aga 250 000 dollari eest.

Mänge sai jälgida nii kohapeal kui ka veebi vahendusel - TwitchTV ning Counter Strike: Global Offensive mängu enda kaudu.

Muide, Dota-2 mängu võistlusel, kus võideti 5 miljonit dollarit, oli auhinnafond 10,9 miljonit. Teine koht viis koju 1 475 699 dollarit. See näitab ilmekalt, kuhu see spordiala jõudnud on. Miski ei viita aga sellele, et kasv ei jätkuks.