Seriously Digital Entertainmenti looja teenis eelmisel aastal 30, 5 miljonit eurot. Sissetulek koosnes peamiselt kapitalitulust ning maksuameti andmetel tasus ta eelmisel aastal maksudena enam kui 10 miljonit eurot, kirjutab Yle.

Teisel kohal on sissetulekute edetabelis Jorma Takanen, kelle tulu oli eelmisel aastal 17,3 miljonit eurot. Takaneni sissetulek tuli osaliselt lukufirma iLoq müügist.

Veel üks mänguäri esindaja, Supercelli asutaja Ilkaa Paananen teenis14,95 miljonit eurot ning oli sellega sissetulekutes kolmandal kohal.

Kui aastaid on Soome olnud eeskujuks läbipaistvuse ning maksumaksjate avaldamisega, siis juba eelmisel aastal olukord muutus. Täna maksuameti avaldatud enam kui 100 000 eurot teeninud inimeste andmetest on puudu enam kui 4000 inimest, kes oma andmete varjamiseks soovi avaldasid. Taotluse esitajaid olid rohkemgi, kuid kõikide taotlusi ei rahuldatud. Eelmisel aastal soovis oma tulude avalikustamist vältida 600 inimest ning neist taotlustest vaid 231 rahuldati.

Kokku peaks Soomes enam kui 100 000-eurost aastatulu teenivaid inimesi olema umbes 70 000. Eelmisest aastast lubab maksuamet isikutel oma nime isikuandmete kaitse määrusele tuginedes avalikust nimekirjast eemaldada, kui selleks on mõjuv põhjus. Maksuameti selgitusel võivad selleks olla tervise või turvalisuse küsimused, samuti sotsiaalsed probleemid või ka olukord, kus inimene on ise endale tööandja.

Nii on seekordsest tabelist puudu tegelik suurima tulu teenija Ilkka Brotherus, spordikaupade firma Amer Sports omanik. Firma ostis eelmisel aastal Hiina Anta Sports ning Yle kirjutab, et Brotheruse sissetulek ületas 65 miljonit eurot.

Kuna enam kui 100 000 eurose sissetulekuga inimeste nimekiri ei ole täielik, on suuremad Soome meediaväljaanded ka selle avalikustamist boikoteerinud.