Kes teile siis koti [rongiveo riigistamisega - toim.] pähe tõmbas?

Eks Juhan Parts läks valitsusse tema jaoks ministeeriumis ette valmistatud dokumendiga. Mulle tundub, et ministeeriumis seisis sellise otsuse projekti eest kantsler Marika Priske. See ei ole mulle üllatus, et ministeeriumi juhtkonda kuulub riigikapitalist, kes arvab, et ainult riik peab kõike juhtima. Marika usub sellesse. Ma ei arva, et Juhan (Juhan Parts on Vichmanni kursusevend Tartu ülikooli juuraõpingute päevilt - toim) seal väga palju sekkus. Majandusministrina on tal niigi erinevad rasked valdkonnad käes ja tuhat asja meeles. Arvatavasti toodi talle lihtsalt paberid nina alla ja ta kirjutas alla. Nii see valitsusse jõudiski, kus otsus siis konsensuslikult kinnitati.

Kui riigistamise apologeet on tõepoolest Eesti pikima staažiga kantsler, siis mis võib olla põhjus, miks ta usub riigi juhtivasse rolli?

Ta on lihtsalt selline inimene. Ta usub riigi võimesse hästi majandada. Mina ei usu. Ma arvan, et need valdkonnad, millega saavad hakkama eraettevõtjad, peavad ka olema ettevõtjate pärusmaa. Riik ei pea olema igal pool ninapidi sees. Reisijateveoga on ettevõtjad seni Eestis hakkama saanud. Pealegi on Priske selline inimene, kes ei talu, kui kellelgi läheb liiga hästi.

Loe täismahus intervjuud, kus Marcel Vichmann rääkis suu puhtaks, mida ta arvab riigikapitalismist. Vichmann rääkis pikemas usutluses ka sellest, kuidas Eesti üks suurerakondi temalt raha laenas, aga ei tahtnud seda kuidagi tagasi maksta, miks oleks vaja põhjalikumalt uurida Eesti Energia juhataja ja nõukogu liikmete tegevust ning kes on süüdi selles, et osa Edelaraudtee töötajaid jääb uuest aastast tööta.