Luik vahetab vahetab välja kaheksa aastat selles ametis olnud Ain Lausmaa, teatas Ekspress Grupp börsile.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito ütles, et 2000. aasta suvel kahe meediagrupi — Eesti Meedia ja Ekspress Grupi — ajakirjakirjastuste eduka ühinemise läbi viinud ning seejärel ühisettevõtte etteotsa asunud Ain Lausmaa juhtimisel on Ajakirjade Kirjastuse ärimahud praeguseks kahekordistunud, ulatudes ligikaudu veerand miljardi kroonini.

Lisaks on Priit Leito sõnul Ajakirjade Kirjastusel sel ajal õnnestunud tulemuslikult laiendada oma tegevusalasid, raamatute kirjastajana on ettevõte tõusnud retsepti- ja kokandusraamatute vallas turuliidriks, sama kehtib ka kliendilehtede kirjastamise osas. Viimati käivitunud uute ajakirjade seas on tuntumad ajakiri Naised ning Autobild.

„Hoolimata saavutatud positsioonist siinsel turul on Ajakirjade Kirjastusel täiendavat potentsiaali tulemuste parandamiseks, seetõttu olemegi valinud muudatuste tee. Tahame tõsta kirjastuse kasumimarginaali, tegemata seejuures järeleandmisi väljaannete ajakirjandusliku sisu ja kvaliteedi osas,“ lausus Priit Leito.

„Uuel juhil on lihtsam muudatusi läbi viia, liiatigi on Mart Luik saanud viimastel aastatel hea kogemuse, kui tegutses tihti sarnases rollis erinevatel meediaturgudel piiri taga.“

„Ajakirjade Kirjastus seisab turuliidrina väljakutsete ees, kus jahtuva majanduse tingimustes tuleb parandada oma positsiooni reklaamiturul ja töötada efektiivsemalt, kuid teha samal ajal jätkuvalt heal tasemel ajakirjandust. Sõltub ju Ajakirjade Kirjastuse tegevusest otseselt, millist rolli etendavad ajakirjad tervikuna siinsel meediamaastikul — minu ülesanne on seda hoida ja tugevdada,“ ütles Mart Luik.

Ekspress Grupile kuulub AS-ist Ajakirjade Kirjastus 50 protsenti.

Mart Luik õppis 1990-1994 Tartu Ülikoolis ajakirjandust. Ta on olnud Sõnumilehe peatoimetaja, TV3 Eesti uudiste peatoimetaja ning sama telekanali tegevjuht. Ta on juhtinud Viasati telekanalit DTV Viasat Venemaal ning TV3-e Sloveenias, arendanud kontserni erinevaid projekte Kesk- ja Ida-Euroopas, millest tähtsaim oli projekt Ukrainas.