"Kõik otsused, mida mina ja konkurentsiamet on teinud lähtuvad ainult seadusest ning võrdse kohtlemise printsiibist. Me ei ole meetodeid muutnud ka Tallinna Vee puhul. Amet täidab talle ette pandud seadusi ning seetõttu ei saa ka uurimine midagi seadusevastast leida," sõnas Ots.

Küsimusele, et kas Ots ja konkurentsiamet on jäänud lihtsalt Tallinna Vee ja Juhan Partsi ehk IRLi vaheliase hõõrumise kannatajaks, ütles ameti juht, et kohtus oma erastamislepingut kaitsev ettevõte teeb kõik selleks, et protsessi pidurdada ning mõjutada.

"Ma ei usu, et olen mingis võitluses kahe osapoole vahele jäänud. Samas on selge, et kui konkurentsiamet määrab hinna ning ei luba ettevõttel oma suva järgi kommunaalhindu tõsta, siis ettevõttele see ei meeldi," lisas Ots.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts algatas börsil noteeritud vee-ettevõtte Tallinna Vee avalduse peale konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa suhtes teenistusliku järelevalve menetluse.

Menetluse algatamise käskkirjale andis Parts allkirja möödunud nädala reedel ning aruanne tuleb esitada hiljemalt 14. detsembriks.

Tallinna Vesi saatis septembris majandusministrile pöördumise palvega teostada üksikasjalik ning avaliku kajastusega järelevalvemenetlus konkurentsiameti kommunaalettevõtetele rakendatava hinnametoodika ning Tallinna Vesi tariifide kehtestamise eest vastutava konkurentsiameti juhi tegevuse osas.

Parts määras menetlust tegema ministeeriumi siseauditi osakonna juhataja Meeli Õismaa, kelle sõnul on Tallinna Vee saadetud kaebus Märt Otsa vastu mahukas dokument, mille peamine sisu on Konkurentsiamet erinev metoodika eri kommunaalettevõtetele hinna määramiseks.

"Tallinna Vesi süüdistab Märt Otsa ka asjaolus, et olla jaganud valeinformatsiooni nii kohtule, kui Euroopa Komisjonile. Minu ülesandeks on võimalikult kiiresti teenistusliku järelevalve menetlus lõpetada. Hetkel ei ele ka põhjust Märt Otsaga tenistussuhet peatada," sõnas Õismaa.

Majandusminister Juhan Partsilt, kelle haldusalas Konkurentsiamet asub, kommentaari saada ei õnnestunud, kuna minister on komandeeringus Ameerika Ühendriikides.