Kas konkurentsiameti seisukoha järgi on tänased veetariifid Tallinnas õiglased ning Tallinna Vee kasumimarginaal on lihtsalt hea äritegemise tulemus?

Konkurentsiamet on seisukohal, et Tallinna veetariifid on liiga kõrged, kasumimarginaal ning kapitali tootlikkus on liiga kõrged.

Kas on tavaline, et munitsipaal võrguettevõtted saavutavad selliseid kasumeid?

Tavaliselt monopoolsed ettevõtted ei saavuta selliseid kasumeid. OECD ja EL riikides loetakse, et monopoolsete ettevõtete kapitali tootlikkus jääb 7-9 protsendi raamidesse ning mingil juhul ei ületa 10 protsenti.

Kas konkurentsiameti poolt kontrollitud investeeringud Tallinna Vee torudesse on olnud õiges mahus ning piisavad, et saada vastav veetariif, mis lubab kasumit teenida?

Investeeringud mida Tallinna Vesi on teostanud on põhjendatud ning õiges mahus, kuid ei pea tagama ettevõttele nõnda kõrget kasumlikust.

Kui palju on selles teemas sees asjaolu, et küsimused Tallinna Vee teemadel on pigem inimlikult emmotsionaalsed ning tegelikult ei teata kui palju on raha britid Tallinna Vee arendamisse matnud?

Teemad ei ole emotsionaalsed, ettevõte on teostanud investeeringuid ning tal on õigus need ka tagasi teenida. Küsimus on selles kui palju investeeringutelt kasumit teenida ning tänane kasumlikkus on liiga kõrge ning ei vasta seadusele.