Sõrgi hinnangul võiks edaspidi olla Eesti Panga seni seitsmeliikmeline juhatus väiksem ning tulevikus võiks juhatuse panga nõukoguga ühendada. "See on puhtalt minu isiklik nägemus," ütles Sõrg kolmapäeval BNS-ile.

Tema sõnul oleks nõukogu liikmed sellisel juhul keskpanga palgal ning palju lähemal panga igapäevatööle.

"Praegu on mõni nõukogu liige mõne teadusasutuse palgal, mõni riigikogu omal," selgitas Sõrg.

Samuti võiks Sõrgi hinnangul Eesti Panga uues struktuuris senise 20 asemel olla vähem osakondi. "Selle, kui palju neid täpselt olla võiks ja millistele osakondadele rohkem rõhuda, töötab mitme kava seast välja vastav töörühm," rääkis Sõrg.

Osakondade vähendamisega seonduvat hakkab keskpank arutama tõenäoliselt augustis.

Eesti Panga presidendi Vahur Krafti eelmise nädala käskkirjaga moodustas keskpank töörühma, mis analüüsib keskpanga organisatsiooni ja selle struktuuri sobilikkust lähiaastate muutuvates oludes.

Töörühm teeb oma ettepanekud keskpanga struktuuride optimeerimiseks septembri alguseks.

Töörühma kuuluvad Valdur Laid, Sven Meimer, Märten Ross, Rein Minka, Indrek Ostrat, Villu Praks, Rait Roosve, Tanel Ross ja Andres Trink.

Neist kuuluvad keskpanga juhatusse Valdur Laid, Rein Minka, Märten Ross ja Andres Trink.

Vahetult enne töörühma moodustamist teatasid oma lahkumisest Eesti Pangast selle senised asepresidendid Peter Lõhmus ja Helo Meigas. Viimase töövaldakonda katvat ametikohta pole keskpanga uues struktuuris kavas luua.

Eesti Panga kolmanda asepresidendi funktsioone täitev keskpanga direktor Valdur Laid kinnitas kolmapäeval BNS-ile, et tal ei ole keskpangast lahkumise plaane. Laidi sõnul tahab ta selle teema kommenteerimist vältida.

Ka augustis lahkuvale asepresidendile Meigasele tuli äraminek üllatusena, veel mõne nädala eest kinnitas ta, et tal lahkumisplaane pole.