Martin Helme ütles täna avaldatud rahandusministeeriumi ja EASi auditite kohta, et kui ministeeriumi oma on mõitlik ja adekvaatne, siis sama ei saa öelda EASi kohta. "EAS tegeleb lihtsalt mätsimise ja jokkimisega. Loll on see, kes ei oska oma valedele otsustele vabandusi leida. Maksumaksjatel on eriti piinlik lugeda auditi õigustatud ootuste osa. Meie õigustatud ootus on see, et meid ei petetaks."

"Rahandusministeeriumi loogika on erinevalt EASist selge ja kõigile arusaadav. Seal tuuakse välja, et Eesti riik peab raha Euroopa komisjonile tagasi maksma ja kui Ilves nüüd tagasi ei maksa, siis peab seda tegema Eesti maksumaksja."

EASi juht Hanno Tomberg ütles tänasel pressikonverentsil, et juhul kui Euroopa Komisjon küsib toetuse tagasi, siis EAS maksab selle vaiete fondist ja hakkab vaatama, et kas ja kuidas saab seda Ermamaalt tagasi küsida.

"No ühesõnaga maksumaksjale jäetakse arve, see on nahaalsuse tipp. Minu meelest ei tohiks Ilvest rahule jätta enne kui ta ta tagasi maksab," kommenteeris Helme.