"Kaotasin oma pensionist 90 eurot. Olen töötav pensionär juba 4 aastat. Olen töötaja, kelle töötasu kuude lõikes kõigub ja seepärast pole võimalik seda ka aasta peale ette arvutada. Kuna mul puudub raamatupidaja haridus, siis olen nördinud, et pean ise raamatupidaja tööd tegema. Andke andeks, aga kas raamatupidaja ehk tuleks ka minu eest meditsiinitööd tegema kui haigeks jään?" küsib Juta (õige nimi toimetusele teada).

Ta jätkab, et sotsiaalkindlustusameti kodulehel ja ajakirjanduses toodud näited ja selgitused on eksitavad ja et igal inimesel peaks olema võimalus lihtsalt teha isiklikku arvestust, mille teostab arvutiprogramm.

„Annan riigile ka oma palgast tulumaksu ning alates esimesest eurost. Igaks juhuks. Eks siis pärast ole näha, kas midagi üldse tagasi saab. Ausalt öeldes kahtlus jääb. Ma saan aru, kui see olekski palgast maha arvatud, aga pension on minu välja teenitud tasu elutöö eest," on ta nördinud.

Juta paneb lõpus täiest südamest, et Eesti 100 on orjariigi pidu katku ajal, kus orjapidajad ei häbene klaase kokku lüüa, endal irve näol.

„Minu jaoks on see kadunud Eesti. Häbi on vanaisa ees, kes käis vabadussõjas ja jäi elama, surmani südames lootus näha vaba Eestit!"

Loe ka: