Jaekett avas seitse uut kauplust ja lõi ligi 700 uut töökohta, teatas poekett.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul on konkurents Eesti jaeturul äärmiselt tihe, karmistudes lähiaastatel veelgi ning oma turuosa hoidmiseks tuleb kõigil turuosalistel tõsiselt pingutada.

“Maximal on aidanud positsioone tugevdada soodne hinnapoliitika ja investeeringud kvaliteeti ning avaramatesse kauplustesse,” rääkis Pacesa. “Kiirest käibekasvust tuli suur osa tänu uutele kauplustele. Mulluseks suurimaks kordaminekuks tuleb kahtlemata lugeda pealinna ja Maardu kolme esimese supermarketi avamist.”

Pacesa hinnangul jätkub jaeturul tänavu stabiilne, kuid tagasihoidlik kasv, sest tarbimisaktiivsust pärsib kodukulude kiire kallinemine.

“Tarbijate jaoks on endiselt väga olulised hinnakampaaniad,” ütles Pacesa.

“Eelistatakse laia kaubavalikuga kauplusi, kus on müügil palju värskeid ja tervislikke tooteid, mille osas on Maximal kui mitmekülgse tootevalikuga ketil palju eeliseid.”

Maxima keskendub tänavu Pacesa sõnul Tallinna kitsaks jäänud kaupluste laiendamisele ning lisaks avatakse juba sel kuul uus kondiitri- ja kulinaariatsehh.

Balti riikides, Bulgaarias ja Poolas kasvas Maxima Grupi konsolideeritud käive kokku mullu 5,8 protsendi võrra, ulatudes 2,38 miljardi euroni. Maxima Leedu käive kasvas 3,6 protsenti 1,32 miljardi euroni, Maxima Läti käive kasvas 11,5 protsenti 633 miljoni euroni ja Maxima Bulgaaria käive ei muutunud ning oli 62 miljoni eurot. Poolas 2012. aasta märtsis ostetud kauplustekett Aldik Nova käive oli alates omandamise hetkest aasta lõpuni 25 miljonit eurot.

Jaekaubanduskontserni kuulub 500 kaubanduskeskust Maxima X, Maxima XX ja Maxima XXX, Aldik, T-market ja T-market Express. Neist 226 asub Leedus, 141 Lätis, 70 Eestis, 21 Poolas ja 42 Bulgaarias. Kontsernil on kokku üle 29 500 töötaja.