"Seejuures oli teises kvartalis käibe kasv tunduvalt kiirem kui esimeses," ütles Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erkki Erilaid BNS-ile. Täpseid käibenumbreid tema sõnul veel öelda ei saa.

Käibekasv tuli Erilaiu sõnul uute kaupluste avamisest. "Ja kahjuks moodustab osa käibekasvust ka toiduainete hinnatõus. Siiski on ka tarbijad ostmisel pisut julgemad," lisas ta.

Tänavu augustis on Maximal kavas avada uued kauplused Räpinas ja Elvas. Varem sel aastal on Maxima avanud kauplused Paldiskis, Tallinnas Mustamäel, Kohtla-Järvel, Rakveres ja Märjamaal.

Sel aastal on Maximal plaanis veel poodide avamised Tartus ja Jõhvis. "Kui aasta lõpuks jõuame, siis ka Türil," ütles Erilaid. "Loodame leida lisaks ka mõne võimaluse avada kauplus rendipinnal."

Erilaidi sõnul avab Maxima Tallinnas Lasnamäel kaupluse järgmisel aastal.

Tallinna Õismäe ringtee lähedale Ehitajate teele kavandatud kaupluse arendamine pole Erilaidi sõnul märkimisväärselt edasi liikunud. Samuti ei jõua Maxima tänavu Hiiumaa poe avamiseni, lausus ta. Kärdlas oli kavas avada Maxima pood 2008. aasta lõpuks, kuid tähtaega on korduvalt edasi lükatud.

Hollandis registreeritud valdusettevõtte Lincoln Land Erste B.V. kaudu Maxima grupile kuuluv Re Tegevus OÜ on tänavu kevadel Tallinnas Pirital ostnud ühe tühja krundi ja kolm ridaelamuboksi plaanitud 3000-ruutmeetrise Maxima poe krundi kõrval, et krundid liita. Eesti Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et Maxima ostis Piritale Merivälja tee äärde maatüki neli suve tagasi lehe andmeil ligi 90 miljoni krooniga. Tallinna linnaplaneerimise ameti hinnangul peab Maxima poe rajamiseks tegema uue detailplaneeringu.

Maximal on kokku 438 kauplust, millest 215 asub Leedus, 131 Lätis, 57 Eestis ja 35 Bulgaarias. Kontsernil on kokku üle 24.500 töötaja.