Toiduainete osas on tema sõnul Maxima kauplustes juurdehindlused minimaalsed ning seetõttu sõltuvad hinnad ennekõike sisseostuhindadest. ”Tööstustega käivad hetkel läbirääkimised uute sisseostuhindade ja koguste osas ja Maxima teeb nii Eestis kui ka mujal Balti riikides piirkonna suurima kaubandusketina kõik selleks, et toiduainetetööstused saaksid võimalikult suure osa nüüd sanktsioonide tõttu ülejäävatest kaupadest oma koduturgudel realiseerida,” kinnitas Erilaid.

See puudutab ka eestimaise kauba esiletõstmist ja reklaamimist.
Läti majandusleht Dienas Bizness kirjutas, et 21.augustist on kõigis Läti Maxima kauplustes langetatud paljude Läti piimatoodete hinda. Läti MAxima kommunikatsioonijuht , teatas keti kommunikatsioonijuhi Janis Beserise sõnul on väljamüügihinda langetatud proportsionaalselt tarnijate hinnaga ning hinnalanguse protsenti jääb 5-30 vahele.

Ka on Läti Maximas kohalikud köögiviljad, piima-ning lihatooted eraldi märgistatud, tõmbamaks paremini ostjate tähelepanu. Beserise sõnutsi osteti ka seni Läti kohalike piimatööstuste toodangut meeleldi, kuid nüüd on see kättesaadav laiemale ringile ostjatest. Sammu eesmärk on Beserise sõnul Venemaa toiduembargo tõttu kannatavate kohalike Läti tootjate toetamine.