Nael kukkus May teate järel korra alla 1,27 dollari, kuid ei langenud siiski neljapäevasele nelja kuu madalaimale tasemele, edastab ERR Uudised.

Valuutakauplejate sõnul on naela hinnas peaministri lahkumine juba kajastunud.

"Nael kõigub siia ja sinna, aga see ei liigu kuhugi eriti kiiresti," ütles Forex.comi analüütik Fawad Razaqzada AFP-le. "Palju sõltub sellest, kes tooride järgmiseks liidriks saab."

Naela võib taas langusesse viia see, kui May järeltulijaks valitakse käremeelne Brexiti pooldaja ja endine välisminister Boris Johnson, keda peetakse praegu favoriidiks.

Reitinguagentuur Moody's hoiatas, et teade May lahkumisest suurendab ebakindlust Brexiti ümber ja ohtu, et Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust leppeta.

Mujal Euroopas taastusid suuremad aktsiaturud neljapäevasest müügilainest, mille käivitas Hiina-USA kaubandussõja eskaleerumine ja mure globaalse majanduse pärast.

Meeleolu paranes, kui Trump teatas, et kaubandustülis on "hea võimalus" leppeni jõuda ja, et kokkulepe võib sisaldada ka telekomihiidu Huaweid.

Briti peaministri Theresa May tagasiastumine võib Iirimaale ohtlikuks kujuneda, sest tema järeltulija võib Ühendkuningriigi Euroopa Liidust leppeta välja viia, hoiatas Iiri peaminister Leo Varadkar reedel.