Eelmise aasta lõpus alustas Hili Properties arendustegevusi Lätis ja Rumeenias vastavalt oma strateegiale, mille eesmärk on mitmekesistada tulusid.

Hili Properties omab ja haldab renditavaid äripindu Lätis, Leedus, Eestis, Maltal ja Rumeenias. Selles saja miljoni väärtusega portfellis on neli ärihoonet, üheksa kaubanduskeskust ja üheksa McDonald’s restoranihoonet.

Restoranid on osa Premier Capitalist, McDonald's litsensiomanikule Baltikumis, Rumeenias, Maltal ja Kreekas. Hili Properties ja Premier Capital on osa Hili Ventures grupist, mis on juba mitmeid aastaid tundnud huvi Baltikumi vastu.

Hili Properties eelmise aasta tulude kasv tulenes peamiselt Rumeenia ART Ärikeskuse omandamisest saadud tulust. Tehing andis märkimisväärse panuse ka varade netoväärtuse kasvu 2016. aasta 28,2 miljonilt eurolt eelmise aasta 38,4 miljoni euroni. Aasta kasum ulatus 4,5 miljoni euroni, kasvades 48% võrreldes 2016. aastaga.

Grupp lõpetas aasta kahe miljoni euro suuruse maksueelse kasumiga (2016: 2,8 miljonit eurot). 2017. aastal püsis kinnisvara hõivatus stabiilsena 95% juures. Grupi kogu portfelli kaalutud keskmine rendiperiood tõusis 9,2 aastale 2016. aasta 7,6 aastalt.

Hili Properties rajab uue ettevõtte Premier Assets SRL kaudu spetsiaalse äripinna McDonald’s operaatori jaoks, kes kavatseb avada kolme järgneva aasta jooksul Rumeenias kaks uut restorani. Nende projektide jaoks on kavandatud 10 miljoni euro suurune investeering.

Hili Properties asub ühtlasi arendama kinnisvara, mis majutab Läti uusimat 1,5 miljoni eurost McDonald’s restorani. Lisaks lammutas Hili Properties ostukeskuse Riias Dzelzevase tänaval, et ehitada kinnistu uuena üles, kolmekordistada renditavat pinda 3700 ruutmeetrile ja suurendada aastasissetulekut 470 000 euroni. Uue hoone rendipinnad on 89% ulatuses kaetud vähemalt 10-aastaste rendilepingutega. Kaubanduskeskus peaks ootuste kohaselt uksed taas avama detsembris.

“Me suutsime täita oma eesmärgi suurendada 2017. aastal tulusid ja netovarade kasvu,” ütles Hili Properties tegevdirektor Sandra Murniece. “Me jätkame jõupingutusi, et olla sel aastal veelgi edukamad. Meie strateegia on täiendada juba olemasolevaid varasid, vaadata üle oma portfell ja keskenduda tõhusale kulujuhtimisele. Lisaks uurime potentsiaalsete varade omandamist, et leida võimalusi oma portfelli kasvatamiseks. Sel aastal toetame ka meie tütarettevõtet Premier Capital arendustöödes Rumeenia ja Läti turgudel."