„Ajalugu näitab ilmekalt, et kõik katsed sellise surve avaldamiseks Venemaale on alati jäänud tulemusteta. On selge, et meie maaga, nagu ka teiste maadega, ei tohi rääkida majandusliku šantaaži positsioonilt,“ ütles Medvedev RIA Novosti vahendusel.

Medvedev tuletas meelde, et Venemaa on pindalalt maailma suurim riik ja tuumariik, kus elab ligi 150 miljonit inimest, mille territooriumil on tohutud loodusvarad ning kus on suur kaupade, teenuste ja investeeringute turg. Seoses sellega küsis Medvedev, mida oponendid tahavad.

„Ehitada uus maailmakord, mis rajaneb kompromissitul vastasseisul? Või lihtsalt silmi kinni pigistada ja teha nägu, et Venemaad pole kaardil olemas? Isoleerida veidi vähem kui pool Euraasia kontinendist ülejäänud maailmast? See pole võimalik, nagu näitab praktika, isegi mitte väiksemate maade puhul. Mis siis veel rääkida meist, Venemaast,“ rääkis Medvedev.

Rääkides Venemaa-vastastest sanktsioonidest märkis Medvedev, et on võimatu prognoosida, kuidas mõjutavad need ülemaailmset majandust tulevikus. Juba praegu võib aga Medvedevi sõnul jälgida ülemaailmse finants- ja turusüsteemi lagunemist.

Kommenteerides Venemaa uut strateegiat teha koostööd Aasia partneritega, rõhutas Medvedev, et see on läbimõeldud vastus majandusarengu muutunud tingimustele, mitte mõttetu kättemaks Euroopale. Medvedev lisas, et vaatamata sanktsioonidele ei ole uks Venemaale lääne partnerite jaoks suletud.