Mõned järjekorras olevad inimesed on veel pooleldi suikumas kui teised joovad juba hommikukohvi. Kuna sotsialistlikus paradiisis on puudus kõige tavalisematest kaupadest ja poodide rüüstamised on kasvamas, veedab üha enam inimesi ööaega poodide juures oodates.

„Ma ei saa oma lapsele piima. Mida ma pean tegema,“ küsib nuuksudes 54-aastane Leida Silva Latino supermarketi ees Reutersi ajakirjanikult.

Suur naftatootja Venezuela on kehtestanud valuutamüügi piirangud, mis on vähendanud USA dollarite kättesaadavaust impordiks ja viinud toidukaupade puuduseni. Madalam nafta hind, majanduslangus ja kõrge inflatsioon on halvendanud majanduse väljavaadet.

Poodide rüüstamised on tõusutrendis. Kardetakse kaupade kättesaadavuse halvenemist. Mitmed osariigid on keelanud öösel sabades viibimise põhjendades otsust kuritegevuse kasvuga.

„Ma olen hirmul, kuid see on ainus viis, kuidas ma saan end toita,“ ütles 46-aastane Ofenia Gonzalez, kes oli öösel supermarketi ees lootuses osta süüa oma 9-le lapsele.

Maracaibos patrullivad tänavatel kilpide, pisargaasi ja tulirelvadega relvastatud politseinikud.

Osaliselt on puuduse taga smuugeldajad, kes kasutavad ära vasakpoolse valitsuse poliitika vilju, kes on kehtestanud mõnedele kaupadele riiklikult reguleeritud hinnad. Nad ostavad Venezuelas odavalt kaupa ja müüvad selle naaberriigis Kolumbias kallimalt edasi.

„Me peame hoiduma olukorda kontrolli all vastasel korral tuleb kaos,“ ütles 21aastane leitnant Carlos Barrera, kes ajas rahvast ühe supermarketi juurest eemale.

Kuigi rahvas ei salli ka vaheltkasu spekulante, süüdistab küsitlusfirma Datanalisese andmetel üle 60% rahvast puuduses valitsust.

„Me tahame muutust,“ ütles 19-aastane Yanet Moran. „Me tahame selle valitsuse kukkumist.“