Lao sõnul põhineb kogu vaidlus 1992. aastast pärit dokumentidel, kuid praeguseks on ju hoonel täiesti uus omanik, kirjutab Eesti Päevaleht. Kinnistu rentnik OÜ Tartelore arvab, et McDonald’sil pole seoses lepingu lõppemisega õigust seal enam viibida. Samas ei lasknud turvafirma Falck enam rentniku esindajaid neisse ruumidesse sisse.

„Ma olen rentniku esindaja” lausub Lao. „Ütleme, et ma aitasin seda probleemi lahendada.”

Kolmapäeva hommikul tahtis Lao koos turvafirma Febaga kiirsöögikoha ruumidesse sisse pääseda. „Kohale kutsuti politseipatrull, kes vaatas dokumendid üle ja tõdes, et tegemist on tsiviilvaidlusega, mis ei kuulu nende töövaldkonda,” lausub Lao. „Paluti asi kohtus selgeks teha. Leppisime kokku, et seni, kuni kohtulahendit pole, ei kasuta seda pinda kumbki osapool.”

Ometi läks asi mingil hetkel pinevaks, kui McDonald’si töötajad ja Falcki turvamehed tänavale visati ja kiirtoidukoha tegevjuht politseinõunik Kalle Klandorfi koos kiirreageerijatega kohale helistas.

”See ei ole enam aasta üheksakümmend kaks, kus telefoni teel käske anti, kuskil tuled põlema hakkasid ja politseinikud peale lendasid,” lausub Lao. „Nad tulid sinna, kui mind ennast polnud enam kohal. Ähvardati käed raudu panna, litsentsid ära võtta jne. Kui ma Klandorfile helistasin, siis ta ei vastanud, vaid palus prefektuuri tulla. Õhtul rääkisime aseprefekti juures asjad selgeks. Kuna tegemist oli tsiviilasjaga, siis otsustati asi jätta kohtu pädevusse. Ometi, neljapäeva hommikul kell pool kuus tuli politsei taas sinna ja viskas turvafirma Feba töötajad sealt välja. Ma küsin, mis toimub?”