14 kvartalit järjest kahjumit tootnud ettevõtte müügitulemused paranesid samuti neli ja müügiefektiivsus 12 protsenti, ulatudes 13,2 miljoni euroni. Kuuekuuline periood jääb aga 0,47 miljoni euro suurusesse kahjumisse. Kohe pärast teise kvartali positiivsete tulemuste avaldamist tegi hüppelise – 11-protsendilise – tõusu ka Baltika aktsiate väärtus, ulatudes 0,587 euroni.

Ilmselgelt tulemustega rahul olev Baltika juhatuse esimees Meelis Milder sõnas, et 2012. aastaks seatud eesmärk – kolm miljonit EBITDA-d – on tänaste näitajate põhjal reaalselt saavutatav. „See kolm miljonit on enam-vähem nullipiiripealne. Me oleme väga ettevaatlikud kasumisse jõudmise lubamisega, aga kui teisel poolaastal ei juhtu midagi hullu, siis see eesmärk peaks saama kindlasti ületatud ja kaasa tooma positiivse tulemuse aasta lõpuks,” rääkis Milder ja lisas, et lõpptulemuse paneb paljuski paika sügishooaja algus.

Kasumisse on Baltika jõudnud tänu kahjumlike poodide sulgemisele ja uuendustele efektiivsuse tõstmiseks. Nii on näiteks suurendatud nn multibrändpoode, kus müüakse mitme Baltikale kuuluva kaubamärgi rõivaid.