„Toomase elutöö oli Nõo Lihatööstuse üles ehitamine ja kasvatamine suurimaks Eesti kapitalil põhinevaks kaasaegseks lihatööstuseks. Oma rahuliku meele ja selge visiooniga oli ta kolleegide, koostööpartnerite ja klientide seas alati hinnatud kaaslane, kelle sõnal ja arvamusel oli suur kaal,“ ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees, Toomas Kruustüki poeg Simmo Kruustük.

Toomas Kruustükki tabas augusti lõpus ootamatu terviserike ja ta suri pärast lühikest rasket haigust ööl vastu 9. septembrit Tartus. Toomas Kruustükki jäävad mäletama tema pere ning paljud sõbrad, kolleegid ja partnerid.

62-aastaselt lahkunud Toomas Kruustük juhtis Nõo Lihatööstust alates selle asutamisest 1992. aastal. Toomas Kruustüki juhtimise all kasvas Tartu külje all Nõos rulaadi tootma hakanud väikeettevõttest välja kaasaegne eksportiv lihatööstus, mille valikusse kuulub täna üle 400 kvaliteetse ning suure lihasisaldusega toote. Oma ligi 200 töötajaga on Nõo Lihatööstus Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid.

„Toomase käe all jäi Nõo vaatamata kasvule alati pereettevõtteks ja kannab ka täna paljuski samu põhiväärtusi, mida tegevust alustades. Toomase lahkumine on meie ettevõttele suur löök, kuid olen veendunud, et tema ehitatud meeskonna toel suudame Toomase elutööd väärikalt edasi viia,“ lisas Simmo Kruustük.

AS-i Nõo Lihatööstus nõukogu nimetas ettevõtte uueks juhatuse liikmeks ning tegevjuhi kohusetäitjaks senise finantsjuhi Ragnar Loova. „Ettevõttes 15 aastat töötanud Ragnar Loova kuulus ka tänaseni tippjuhtkonda ning on seetõttu väga hästi kursis ettevõtte igapäevatööga,“ märkis Simmo Kruustük.

Toomas Kruustük oli 1992. aastal asutatud Nõo Lihatööstuse suurim aktsionär 33,81%-ga. Lisaks temale on ettevõtte omanike ringis 24,74%-lise osalusega Peeter Kõrv, kes on ka ettevõtte nõukogu esimees, võrdselt 10,89%-lise osalusega Maag Grupi omanikud Roland Lepp ja Aivar Saarma.

Nõo Lihatööstuse käive on viimase kolme aasta jooksul ainult kasvanud. Kui 2017. aastal oli see natuke üle 30,6 miljoni euro, siis 2019. aasta müügitulu küündis ligi 33,7 miljoni euroni. Ettevõte on viimastel aastatel tegutsenud väga kasumlikult. 2018. aastal deklareeris ettevõte ligi 2-miljonilise kasumi. Selle aasta teises kvartalis oli ettevõtte palgal 188 inimest.

Jaga
Kommentaarid