Apollo e-kaubanduse müügi- ja arendusjuhi Andre Kaibaldi sõnul tegi e-raamatute müük esimeses poolaastas suurima kasvu märtsis, kui osteti tervelt 230 protsendi võrra enam e-raamatuid kui aasta tagasi.

"Märtsi kõrgete müüginumbrite taga on kindlasti see, et viimasel ajal ilmub e-raamatuid üha rohkem ja suurem osa uutest raamatutest on ilmunud kiiresti ka digitaalsel kujul. Samuti on digiraamatute lugemiseks vajalikud e-lugerid muutunud inimestele nii hinna kui ka leviku poolest võrreldes mullusega oluliselt kättesaadavamaks," ütles Kaibald.

Eesti Digiraamatute Keskuse sisujuhi Eva Kolli sõnul on tänavu Eestis e-raamatuid ostetud 2,5 korda rohkem kui möödunud aasta esimeses pooles.

"Rõõmu teeb kirjastajate aktiivsus - lugejad saavad valida endale meelepärase teose juba ligi 1500 e-raamatu hulgast ning saadaval on kõik menukid. E-raamatute müügitopid enamjaolt kattuvad trükitud raamatute omadega. Üha vähemaks jääb neid, kes pole e-raamatu allalaadimist ja lugemist kordagi proovinud," ütles Kolli.