„Merekeskuses on üle kümne kaubamärgivõltsinguid pakkuva müügikoha,“ pöördus Vene Delfi poole murelik lugeja.

„Tallinna kesklinnas on võimalik nii tänaval kui kaubakeskuses soetada „firmakaupa“: kotte, rahakotte, püksirihmasid. Ja seda kopikate eest. Üks müüja selgitas, et kotid on Poolast ning soomlastele lähevad need hästi kaubaks. Itaallased ja hispaanlased imestavad ning teevad mälestuseks pilti“.

Toimetusega ühendust võtnud naine küsib, kus on politsei silmad, et võltsitud kaupa lastakse müüa?

Ajakirjaniku päringule vastuseks märkis PPA pressiesindaja Ilmar Kahro, et sellise kahtluse korral oleks mõistlik pöörduda kaubamärgi kohaliku esindaja, maaletooja või tootja poole.

„Neil on sellises olukorras võimalik teha kaubale ekspertiis ning juhul, kui tegu on võltsinguga, esitada selle fakti kohta politseile avaldus," kinnitas ta.

Tarbijakaitseamet ei tegele samuti võltsingute teemaga. "Tarbijakaitseamet jälgib, kas tarbijale on esitatud toote koha korrektne info ning ostu sooritamisel esitatakse tarbijale ka ostu tõendav dokument.
Kaubamärgi õigusega seotud vaidlused on kaubamärgi omaniku pädevusse kuuluvad ning maksudega seonduv kuulub maksu- ja tolliameti pädevusse, " kommenteeris tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik.