"Kohtumisel lepitajaga saime küll üle anda omapoolse informatsiooni, kuid tuli välja, et Tallinki juhtkond on puhkusel ning ühise istumise osas me kinnitust ei saanud. Sellise suhtumise peale ei jää muud üle, kui kaaluda hoiatusstreiki," ütles EMSA juht Jüri Lember BNS-ile.

"Selline käitumine Tallinki poolt on suisa pahatahtlik, meil inimesed ootavad palgalepet ja see tuleb jaanuari lõpuks sõlmida. Kui vaadata seadust, siis hoiatusstreik ongi mõeldud selleks, et sundida teist poolt konstruktiivsemalt käituma," lisas ta.

Lemberi sõnul kohtuvad ametiühingu esindajad järgnevalt töötajate usaldusisikutega ja seejärel juba töötajatega laevadel, et edasises tegutsemises kokku leppida. "Näiteks detsembris oli meil hoiatusstreigi valmisolek täiesti olemas," kinnitas Lember.

EMSA pöördus riikliku lepitaja poole 20. detsembril, sest ametiühingu ja Tallink Grupi vahel tekkis palgaleppe läbirääkimiste käigus töötüli. Septembrist saadik toimunud läbirääkimiste käigus ei ole jõutud ühisele kokkuleppele, EMSA soovis töötajatele algselt 21-protsendilist palgatõusu, mille hiljem vähendas 15-21-protsendilisele tõusule. Laevafirma samal ajal pakkus esialgu 5-protsendilist ja seejärel 5,5-protsendilist palgatõusu.

Tallinki hinnangul on töötajate palgad juba praegu konkurentsivõimelised ning ületavad Eesti keskmist 10 protsendiga. Ametiühingu pakkumine ei arvesta ettevõtte hinnangul tegelikkusega.