Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu peasekretär Kaia Vask ütles ETAle, et neljapäevasel kohtumisel Tallinki esindajad oma lõplikku palgakasvu pakkumist ei teinud, kuid juttu oli palgakasvust üksnes eelmise aasta tarbijahinnaindeksi ehk 5,8 protsendi võrra.

“Meie taotlus tõsta palka 12 protsenti toetus perioodile alates 2000. aasta augustist kuni 2002. aasta märtsini, kui tarbijahinnad kasvasid 10,5 protsenti. Lisaks sellele on seoses töötajate vähendamisega kasvanud töötajate koormus, mida palgaga pole kompenseeritud,” rääkis Vask.

Vase sõnul soovis ametiühing palgatõusu ka juba tänavu 1. maist, kuid Tallink pakub seda alates septembrist. Kuna ettevõte põhjendab seda suurte kuludega seoses mais uue laeva Romantika kasutuseletulekuga, siis Vase sõnul ametiühing aktsepteerib seda viivitust.

Vask ütles, et palgaläbirääkimised jätkuvad ning järgmine kord istutakse Tallinki esindajatega kokku 2. mail.

Praegu saavad Eesti Meremeeste Sõltumatusse Ametiühingusse (EMSA) kuuluvad laevatöötajad palka keskmiselt 7000-8000 krooni, kusjuures madalama kategooria töötajate palk on umbes 5000 krooni kuus.

Eesti Meremeeste Sõltumatusse Ametiühingusse kuulub alla tuhande liikme. Valdavalt reisilaevatöötajate tööandjateks on Tallinki kõrval ka AS Nordic Jetline ja üks Rootsi laevandusfirma.