Kui suur on nende saadikute hulk liidukantsleri enda erakonnas, kes hääletavad täna abiprogrammi vastu, on raske öelda, kuid Financial Timesi hinnangul võib see ulatuda kuni 80 rahvaesindajani, tähistades vastasseisu suurenemist, kuna eelmisel kuul hääletas Ateenaga läbirääkimiste alustamise vastu 60 kristlik-demokraatlikku saadikut.

Merkel on korduvalt üritanud parlamenti veenda abiprogrammi vajalikkuses nii Kreekale, Euroopale kui Saksamaale ning on pea võimatu, et abiprogrammi täna heaks ei kiideta, kuna liidukantsleril on selles küsimuses koalitsioonipartneritest sotsiaaldemokraatide toetus. Sellegipoolest on mäss koduerakonnas seni suurim oht Merkeli mainele, nõrgestades ka tema positsiooni edaspidi Kreeka valitsusega kõnelusi pidades.

Der Spiegel kirjutas teisipäeval suisa, et pea kolmandik kristlik-demokraate kavatseb hääletada Merkeli vastu. Klaus-Peter Willsch, abiprogrammivastase mässu üks eestvedajatest liidukantsleri erakonnas, siiski kahtleb, et see number võiks nii kõrgele tõusta. „Ma ei läheks nii kaugele,“ lausus ta.

Võimuerakonna sees kääriva olukorra tõsidusest annab hästi aimu ka tõsiasi, et Merkel lükkas nädala algul edasi visiidi nii Itaaliasse kui ka Brasiiliasse ning astus üles riigitelevisioonis, üritades taas kord selgitada, miks järjekordne päästepakett on vaja heaks kiita.

Bundestag hääletab Kreeka abiprogrammi üle täna pärastlõunal.