Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben ütles esmaspäeval BNS-ile, et ettevõte viib Pärnu kesklinna parkimismaja arenduse lõpuni, et osutada parkimisteenust kesklinna äri- ja elamupindadele omanikele, kuivõrd ümberkaudsete ehitiste detailplaneeringud näevad ette parkimise korraldamist parkimismajas. Parkimismaja väljaehitamise ehitustööd algavad suve alguses ja maja valmimine on planeeritud selle aasta sügisesse, selgitas ta.

Port Artur Grupp on Robeni sõnul huvitatud kaubanduskeskuse klientidele laiemate parkimisvõimaluste pakkumisest uues parkimismajas.

Parkimismajas on vaja lõpetada eritööd, osaliselt teostada betoonivalu, paigaldada avatäited ja fassaadid ning välja ehitada juurdepääsutee Laialt tänavalt. Vastavalt detailplaneeringule rajatakse parkimismaja viiele ülemisele korrusele parkimiskohad. Parkimismaja esimesele, 2000-ruutmeetrise pinnaga korrusele tulevad toidupood ja teenindustänav, nullkorrusele äriruumid ja toidukaupluse laopinnad.

AS Merko Ehitus Eesti ostis Pärnu kesklinna poolelioleva parkimismaja tänavu 17. veebruaril toimunud OÜ Win Markets pankrotivara avalikul enampakkumisel 1,22 miljoni euro eest. Parkimismaja 2138 ruutmeetri suurusel kinnistul asuva ehitise kasulik pind on ligikaudu 14.000 ruutmeetrit.