Lepingu kohaselt ehitab konsortsium 2012. aasta juuniks Tallinna Lennujaama territooriumile 10,5 miljoni eurot maksva lennukite hoolduskompleksi.

Lepingu allkirjastanud Merko Ehituse üldehitusdivisjoni direktor, Aasta ehitaja 2009 Tarmo Pohlak ütles, et Eesti oludes on tegemist unikaalse hoonega, mis on oma keerukuse tõttu ettevõtte jaoks kahtlemata suur väljakutse. „Hoone peab mahutama üheaegselt kolm lennukit, milleks rajame hoonele praktiliselt terve esiseina pikkuse tõstandukse ja 90-meetrise sildega unikaalse katusekandja,“ kommenteeris Pohlak.

Lennukite hooldusangaar, teenindus- ja kontoripinnad rajatakse kokku ligi 12 000 ruutmeetrisele pinnale ja varustatakse kõigi lennukite teenindamiseks vajalike tehnosüsteemide ja automatiseeritud kommunikatsioonidega.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Rein Loik märkis, et uue hooldekompleksi valmimisega mitmekordistuvad lennukite hooldusvõimalused Tallinna Lennujaamas, mis võimaldab lennujaamal rohkem teenida mittelennundustulusid.

„Uue, moodsa lennukiteeninduskompleksi ehitus on Air Maintenace Estonia jaoks suur samm edasi, võimaldades mitmekordistada käivet ja teenindada Põhjala suurkliente,“ ütles Air Maintenace Estonia juhatuse esimees Lars-Olof Bolinder. „Huvi klientide hulgas on valmiva kompleksi vastu suur, kuna Tallinna Lennujaam paikneb logistiliselt heas asukohas ja AME on hinnatud oma teeninduse kvaliteedi poolest.“ Kompleksis hakatakse teenindama peamiselt Boeing 737 Classic/New Generation ja Airbus A320 perekonna lennukeid.