Eelmise aasta kolmandas kvartalis oli Merko Ehitus 263 000 euroga kasumis. Emaettevõtte omanike osa tänavu esimese üheksa kuu puhaskasumis oli 3,2 miljonit eurot, mullu oli ettevõte 7,3 miljoni euroga kahjumis, teatas ettevõte börsile.

Merko Ehituse müügitulu oli kolmandas kvartalis 70,9 miljonit eurot ja eelmise aasta samal perioodil 78,3 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga kasvas tänavu kontserni müügitulu 10,2 miljoni euro võrra.

Merko Ehituse kontserni tänavu aasta üheksa kuu müügitulu oli 177,7 miljonit eurot. Perioodi müügituludest teeniti Eestis 86 protsenti, Lätis 10,6 ja Leedus 3,4 protsenti. Võrrelduna eelmise aasta üheksa kuuga kasvas kontserni müügitulu 15,9 protsenti, peamiselt Eestis suurenenud insenertehniliste projektide müügitulude arvel.

Bilansipäeva seisuga oli kontserni teostamata ehituslepingute portfell 200 miljonit eurot. Lepingute portfellis ei kajasta kontsern omaarenduslikke elamuarendusprojekte ning kinnisvarainvesteeringute ehitamisega kaasnevaid töid.

Üheksa kuuga müüs kontsern 119 korterit kogumaksumusega 12,8 miljonit eurot käibemaksuta.

Töös on 292 korteri ehitus, sealhulgas 20 korteriga korterelamu Tallinnas Räägu tänaval ja 27 korteriga korterelamu Eha tänaval. Riias on lõpetamisjärgus 115 korteriga korterelamu Skanstese tänaval ja 62 korteriga korterelamu Grostonase tänaval ning Vilniuses 68-korteriga korterelamu Mokslininkų tänaval.

Üheksa kuuga teenis kontsern arendus- ja ehitustegevusest brutokasumit 10,7 miljonit eurot, mullu samal perioodil teenis kontsern kasumit 400 000 eurot. Ehitustegevuse sesoonsuse mõju üheksa kuu tulemustele võrreldes varasemate aastatega oli väheoluline.