Jagunemise järgselt kavatseb nõukogu Merko Ehituse uueks juhatuse esimeheks nimetada Merko tütarettevõtte E.L.L. Kinnisvara kaubanduspindade arendusdirektori, arendusdirektori ja juhatuse liikme Tiit Robeni, teatas Merko Ehitus.

Muudatused ettevõtte juhtorganites on seotud ettevõtte jagunemiskavaga. Vastavalt jagunemiskavale jääb senine Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus ainsaks juhatuse liikmeks ettevõttes, mis hakkab kandma nime AS Järvevana ja millesse jäävad maadevahetusega seotud kriminaalasja võimalikud õigused ja kohustused.

AS Järvevana nimi tuleneb Merko Ehituse kontori paiknemisest Järvevana teel.

Merko Ehituse AS-i nime kandma hakkavasse asutatavasse ettevõttesse eraldatakse kogu ülejäänud majandustegevus ja kõik lepingulised kohustused tellijate, partnerite ja töötajate ees.

Nn maadevahetuse kriminaalasjaga seotud ettevõttesse AS Järvevana  likviidseid varasid, mis tagavad kohustuste täitmise. Varade hulka kuuluvad viis kinnistut Tallinnas ja Harku vallas, mis Merko Ehitus kohustub 30-päevase etteteatamisega 100 miljoni krooni eest välja ostma, 125 miljoni krooni suurune nõue Merko Ehituse vastu ning lisaks jääb AS Järvevana kontole 25 miljonit krooni sularaha.

Maadevahetuse kriminaalasjas võib riik trahvida ettevõtet kuni 250 miljoni krooni suuruse trahviga. Kuna 125 miljoni krooni suurusel nõudel jookseb laenulepingus fikseeritud intress ning sularaha teenib samuti intresse, on intressidest võimalik katta ka muud kriminaalasjaga seonduvad kulud, sh õigusabikulud.

AS Merko Ehitus teenis möödunud aastal 5,5 miljardilise käibe juures 544,5 miljonit krooni puhaskasumit.
Ettevõte annab Eestis, Lätis ja Leedus tööd enam kui 1100 inimesele.