Merko Ehituse nõukogu otsustas reedel eraldada ASist Merko Ehitus Eestis toimuv ehitustegevus ja koondada see uude äriühingusse AS Merko Ehitus Eesti. Muudatustega tahab ettevõte lahutada kontserni ja Eesti tootmistegevuse juhtimise ning jaotada ressursse kontserni ärivaldkondade vahel efektiivsemalt, kirjutab Äripäev.

“Kulude kokkuhoidu otseselt ja kohe valdusfirma ei tekita, küll loodame tulemuste paranemist planeerimise ja juhtimise kontsentreerimise kaudu. Merko Ehitus Eesti juhid saavad enam keskenduda Eesti tootmistegevusele,” kommenteeris Annus börsiteadet.

Järgmisest aastast valdusfirmaks muutuvat Merko Ehitust hakkab juhtima Andres Trink, kes asus esmaspäeval Merko Ehituses tööle arendusdirektorina. Trink põhjendas ametikoha vastuvõtmist huvitava olukorraga ehitussektoris, kus turg on palju muutunud. “Ühelt poolt on justkui töömahtu palju, kuid teisalt on ka konkurents tihe. Mismoodi see olukord pikas perspektiivis laheneb, kes on võitjad, kes kaotajad, on ettevõtetele eluline küsimus,” ütles Trink.