AS-i Merko Ehitus teatel on Olari Taal ja Indrek Neivelt oma nõusoleku kandideerimiseks andnud.

Nõukogu liikme staatuse peab kinnitama Merko Ehituse aktsionäride üldkoosolek, mille ettevõte kutsub kokku 31. oktoobril.

Merko Ehituse nõukogu esimehe Tõnu Toomiku sõnul on konkurents ehitusturul jõudnud uude faasi, lisaks ei ole välistatud Merko Ehituse laienemine tänastelt koduturgudelt Balti riikidest väljapoole.

„Tugevalt kapitaliseeritud Merko Ehitusel on head võimalused väljuda tänasest majanduslangusest uude tõusufaasi tugevamana kui sisenesime. Olari Taal ja Indrek Neivelt on Eesti ettevõtluse ja juhtimistegevuse ühed sümbolid ja meil on hea meel, et saame nende kompetentsi kaasates tugevdada Merko Ehituse meeskonda,” ütles Toomik.

Taali sõnul on Merko Ehitus üks Eesti olulisemaid ettevõtteid. „Imponeeriv on see, kuidas ettevõte on suutnud keerulistes oludes ja raskel turul jätkuvalt kasvada. Meile on jäänud ühe käe sõrmedel üles loetavad kohalikul kapitalil baseeruvad ettevõtted, mis on suutnud murda end juhtivatele positsioonidele ka väljaspool Eestit. Merko Ehituse jaoks on kindlasti võtmeküsimus, kuidas oma tugeva meeskonna ja bilansiga sel kõikuval turul teha järgmine hüpe mahtude kasvu suunas,” ütles Taal.

Neivelti sõnul on ta Merkoga koostööd teinud juba viisteist aastat ning jälginud ettevõtte laienemist Läti ja Leedu turule. „Tean enda elust, mida tähendab ühele organisatsioonile kogemus töötada edukalt ka naaberturgudel. Uutel turgudel läheb alati mitu aastat selleks, et jalg korralikult maha saada. See on väärtus, mida ei ole võimalik panna rahasse ega näidata bilansis, kuid ülepiirilised ettevõtted on ka keerulistel aegadel vähem haavatavad. Usun, et Merko Ehitus suudab lähiaastatel korralikult kasvada nii oma koduturgudel kui ka võimalikel uutel turgudel,” ütles Neivelt.

Olari Taalile ei kuulu AS Merko Ehitus aktsiaid. Indrek Neivelti investeerimisfirma Trust IN omab 31 635 AS-i Merko Ehitus aktsiat.

AS –i Merko Ehitus nõukogu liikmed on Jaan Mäe, Teet Roopalu ja nõukogu esimees Tõnu Toomik. Merko Ehituse juhatuse esimehena töötab alates 2008 aasta septembrist Tiit Roben.

Merko Ehitus on Baltimaade juhtiv ehituskontsern, mille 2007 aasta konsolideeritud käive moodustas 5,51 miljardit ja kasum 545 miljonit krooni. Kontsernis töötab üle tuhande töötaja.