Skandaalidest räsitud ehitusettevõtte Merko nõukogu koguneb täna õhtupoolikul korralisele nõukogu koosolekule, kus ettevõtte nõukogu liikme Olari Taali sõnul on ühe päevakorra punktina plaanis arutada ka seda, miks ettevõte on sattunud taas järjekordsesse pistiseskandaali.

Taali sõnul ei oma ta veel praegu täpset ülevaadet sellest, milles seisnevad Merko endise juhatuse liikme Tõnu Kortsi ja Tallinna linnaametnike võimalikud seaduserikkumised. Samas on Taali sõnul tarvis ettevõtte nõukogul saada praegusest täpsem ülevaade meedias esitatud kahtlustest, et ettevõte nõukogu saaks asuda taastama Merko usaldusväärsust.

„Selge on see, et kui usaldus Merko vastu ei taastu, ei lähe Merkol kuigi hästi,“ lisas Taal. Samas oma isiklikku arvamust ei soovi Taal Kortsi ja Tallinna linnavõimu võimalikest korruptiivsetest tehingutest meedia vahendusel välja öelda.

„Ma usun, et asjad pole siiski nii hullud, kui meedia on kirjutanud,“ lisas Taal. Endise siseministri ja pikaaegse poliitiku sõnul on Eesti ettevõtjad siiski üldjuhul ausad ja äriajamiseks ei kasutata Eestis ebaausamaid võtteid kui mujal maailmas.

„Eesti ettevõtjad on üldjuhul ausad, kuid muidugi on üksikuid erandeid, aga need pole reeglid,“ lisas pikaaegse ettevõtjakogemusega Taal.

Olari Taal on juhtinud Tartu Elamuehituskombinaati (Tartu Maja) ja Eesti Hoiupanka. Olnud ametis ehitusministrina, majandusministrina, siseministrina ja Riigikogu 10. koosseisu liikmena. Alates 2008. aasta oktoobrikuust on Olari Taal Merko nõukogu liige.

AS-i Merko Ehitus juhatuse endine liige Tõnu Korts on varem meedias öelnud, et prokuratuur kahtlustab teda Tallinna abilinnapea nõunikule Ivo Parbusele raamatu ja selle vahel olnud 25 000 krooni suuruse Estraveli kinkekaardi andmises.

Lisaks Kortsile ja Parbusele on prokuratuuri ja kaitsepolitsei huviorbiiti sattunud ka Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide ning ärimees ja endine Tallinna linnaametnik Toivo Susi.