AS Merko Ehitus ja AS Kapitel nõukogu esimees Toomas Annus ütles, et pärast aastakümneid suusatamise toetamist puudub tal igasugune soov seda jätkata. "Olen isiklikult ja minuga seotud ettevõtete kaudu sporti, sealhulgas suusatamist, nii tippspordi kui ka harrastusena, toetanud üle paarikümne aasta. Oleme püüdnud olla stabiilsed toetajad, kelle panus ei ole kunagi sõltunud tulemustest, vaid andnud igapäevast kindlustunnet. Värskete Seefeldi uudiste valguses ei ole mingit motivatsiooni toetamise jätkamiseks ja puudub igasugune soov seda isegi arutada," teatas Annus.

"Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga ja saan öelda nii Kapiteli (kinnisvarafirma, mis kuulub Merko kontserni-toim.) kui Merko ettevõtete nimel, et nüüd lõpetame Eesti profisuusatamise toetamise," kommenteeris vahetult pärast Karel Tammjärve ülestunnistust Merko turundusjuht Merit Kullasepp. Tammjärve sõnul maksis ta veredopingu protseduuride eest sponsorite rahaga.

Merko ja selle aktsionärid on suusatiimi toetanud tänavu 150 000 euroga ning Kapitel 50 000 euroga.

Praegu veel on Team Haanja kodulehel kirjas, kuidas Merko on suusatajate suurtoetaja ja teinud seda 2015. aastast alates.

"Merko on pikka aega toetanud Eesti suusatamist eesmärgiga anda oma panus tippsportlaste arengusse ning nende eeskuju abil innustada üha rohkem eestimaalasi tegelema liikumise ja tervisespordiga. Merko oli kümme aastat Eesti Suusaliidu koostööpartner, toetades Eesti murdmaasuusatamise rahvuskoondist ning järelkasvukoondist. Alates 2015.a on Merko Team Haanja suurtoetaja.

Merko väärtustab sporti ja tervislikke eluviise ning pani 2004. aastal aluse Eesti Terviseradade võrgustiku loomisele. Koostöös Swedbanki ja Eesti Energiaga juhitud ettevõtmise eesmärk on korrastada ja välja arendada Eestimaa liikumis- ja spordirajad, et kindlustada looduses aastaringse ja tasuta aktiivse liikumisvõimaluse kättesaadavus kõigile huvilistele ning populariseerida sportlikke eluviise."

2018/19 hooaja toetajateks on märgitud ka näiteks Tallink 10 000 euro ja laevapiletitega. Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link ütles aga, et rahaliselt nad Team Haanjat (ega ka suusaliitu) toetanud pole, küll aga soodsamate laevapiletitega. Suusatajate kodulehel rippuva eelarvedokumendi näol olevat tegemist vananenud infoga, sest toetuse maksmine ei saanud kunagi teoks.

Toyota müüja Elke Auto ja Mapri Ehitus toetasid kumbki 25 000 euroga. Lisaks on suusatajad saanud isiklikke sponsorlepinguid kokku 88 000 euro ulatuses.

Mapri Ehitus liitus suusatajate toetamisega eelmise aasta novembrist. Vastavasisulises pressiteates kiidab Karel Tammjärv - kes oli toona keelatud võtteid kasutanud juba paar aastat - et nii Team Haanjale kui ka Mapri Ehitusele on tähtis pidev sihipärane töö, usaldusväärsus ja professionaalsus. "Tahame toetajate abiga eeloleval hooajal rahvusvahelises konkurentsis edukad olla ja meie poolehoidjatele võimalikult palju rõõmu valmistada."