Kokku annab maailma laiapõhjalisim kinnisvaraga tegelevaid organisatsioone koondav föderatsioon FIABCI (Federation Internationale des Administrateurs de Biens et de Conseil Immobiliers) sel aastal välja auhinnad seitsmes kategoorias. Objekte hindas rahvusvaheline kinnisvaraekspertidest koosnev žürii. Auhindu antakse igal aastal alates 1992. aastast.

Varem on FIABCI sama kategooria võitjaks kuulutatud teiste hulgas näiteks Petronas Twin Towers Kuala Lumpuris, Malaisias (aastal 2002) ja Prudential Tower Singapuris (aastal 2004). Tuntud objektidest on teistes kategooriates pälvinud FIABCI tunnustuse ka näiteks Guggenheimi muuseum Hispaanias (aastal 2001, vaba-aja objektide kategooria) ja Pariisi Disneyland (aastal 1995, vaba-aja objektide kategooria). Kõikide varasemate võitjatega saab tutvuda internetilehekülgedel http://www.fiabci.com/page/en/178_548.htm ja http://www.fiabci.com/page/en/178_639.htm.

Tegemist on esimese korraga, mil FIABCI preemia jõuab Balti riikidesse ning kolmanda korraga, mil FIABCI preemia on pälvinud mõni objekt Põhjamaades (kahel korral on auhinnatud kahte Telenori objekti Norras).

Merko Ehituse nõukogu esimehe Toomas Annuse sõnul on tegemist tõsise tunnustusega Merko Ehituse senisele tegevusele. “Edu võtmeks võib pidada Merko Ehituse poolt Anti Maksoni ja SIA Merksi poolt Vineta Verika juhitud meeskonna professionaalset tegevust ning head koostööd tellija ning arhitektiga ühise eesmärgi nimel. Ainult koostöös on võimalik sellise tunnustuseni jõuda,” ütles Annus.

FIABCI Prix d'Excellence statuudi kohaselt määratakse auhind projektile, mis demonstreerib väljapaistvaid tulemusi kõigis aspektides, mis kinnisvaraarendust puudutavad. Auhinnatud objektid kehastavad FIABCI ideaali ühiskonnale optimaalseimatest lahendustest kinnisvara alal. Statuut toob esile, et hindamisel ei keskenduta eraldi esteetilisusele, suurusele või funktsionaalsusele, vaid hinnatakase objekti tervikuna.

Rahvusvaheline kinnisvaraföderatsioon FIABCI ühendab kinnisvaraga tegelevaid eraisikuid, ettevõtteid ja organisatsioone rohkem kui 60-s riigis ning temaga on liitunud üle 110 erialase liidu.