Nõukogu teeb aktsionäridele ettepaneku pikendada praeguste nõukogu liikmete Tõnu Toomiku, Teet Roopalu, Indrek Neivelti ja Olari Taali ametiaega kuni 28. juunini 2014, see on kolmeks aastaks pikendamise otsustamisest. Merko suuromaniku Annuse nõukogu ametiaeg kestaks sama ajani, vahendas BNS.

Üldkoosolekul osalemiseks õigustatud aktsionäride ring määratakse seisuga 21. juuni kell 23.59, teatas Merko.

Koosolekul on plaanis 2010. aaasta majandusaasta aruande kinnitamine ning ülevaate andmine aasta majandustulemustest ning perspektiividest. Merko Ehituse möödunud majandusaasta konsolideeritud auditeeritud müügitulu oli 2,69 miljardit krooni ja puhaskasum 19,2 miljonit krooni. Käive ja kasum langesid aastases võrdluses vastavalt 15,4 ja 83,7 protsenti.

Samuti on kavas kasumi jaotuse kinnitamine. Merko plaanib tänavu maksta aktsionäridele dividendidena 1,77 miljonit eurot, mis on 0,10 eurot ühe aktsia kohta.

Üldkoosoleku päevakorras on ka põhikirja muutmine. Firma nõukogu teeb aktsiakapitali eurodesse ümberarvestamiseks, nimiväärtuseta aktsiate kasutusele võtmiseks, aktsiakapitali suurendamiseks ja põhikirja täpsustamiseks ettepaneku muuta Merko Ehituse põhikirja punkte.

Nõukogu ettepanek on kinnitada Merko Ehitus audiitoriks majandusaastaks 2011 AS PricewaterhouseCoopers.

Maadevahetuse kohtuprotsess jõudis tänavu mai lõpus pärast ligi poolteist aastat kestnud menetlust esimese kohtualuse kuulamiseni, teiste hulgas on kohtu all Annus.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kasutasid Villu Reiljan ja maa-ameti erksjuht Kalev Kangur oma ametipositsiooni selleks, et nende soositud isikud saaksid soodsalt omandada riigile kuuluvaid kinnisaju. Kanguri ja Reiljani soosing langes süüdistuse kohaselt ärimeestele Toomas Annusele, Tullio Liblikule, Tarmo Pedjassaarele ning Einar Vettusele.