Enamiku müügitulust teenis ettevõte jätkuvalt Eestis, Läti müügitulu on võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga enam kui kahekordistunud. Esimese kvartali puhaskasum oli 1,8 miljonit eurot võrreldes eelmise aasta sama perioodi 0,2 miljoni euroga, teatas ettevõte börsile.

"Merko ettevõtete esimese kvartali müügitulu oli ootuspärane ning arvestades pikka talveperioodi ületas kasumlikkus mõnevõrra meie ootusi. Kasumlikkust toetas muuhulgas edukas korterite müük kõigi kolme Balti riigi pealinnades," ütles AS Merko Ehitus juhatuse esimees Andres Trink.

"Hea meel on sellest, et esimeses kvartalis sõlmisime uusi ehituslepinguid 45 miljoni euro ulatuses, kusjuures suures osas eratellijatega, mis aitab tasakaalustada riigihangete vähenemist tööde portfellis. Lisaks esimesele kvartalile oleme mitu suuremat ehituslepingut kirjutanud alla ka aprillis."

Ehitusvaldkonnas muutuvad samas Tringi sõnul uute lepingute pakkumishinnad üha agressiivsemaks, mis survestab ehitustegevuse kasumlikkust tulevikus.

"Vaatamata eluasemeturu jätkuvale kosumisele näeme, et korteriarenduse kasumlikkuse edasine kasv on piiratud tulenevalt ehituse ja kinnistute hindade tasemest. Samuti prognoosime endiselt, et uute riigihangete maht võib teisel poolaastal väheneda, mis omakorda võib mõjutada 2014. aasta tööde mahtu,“ sõnas Trink.

Ettevõtte 2013. aasta esimese kvartali olulisemateks projektideks olid teiste seas Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Talleggi tootmishoone ehitustööd, Vääna-Jõesuus torustike rekonstrueerimine ja Eesti Energia 300MW elektrijaama ehitus ning Ülemiste liiklussõlme ehituse jätkamine, mille planeeritud lõplik valmimine on 2013. aasta lõpus.

Esimeses kvartalis müüdi 57 korterit kogumaksumusega 6,2 mln eurot (käibemaksuta), perioodi lõpus on kontsernil kokku varudes müümata 98 valmisehitatud korterit (41 Eestis, 22 Lätis ja 35 Leedus).

Merko teatel jätkub sel aastal 2008. aastal alustatud 111 korteriga Kentmanni 6 elu-ja ärihoone ehitust Tallinna südalinnas.