Päevaleht Online`i andmetel on tegemist Merko Ehituse juhatuse liikme Tõnu Kortsuga. Praegu viibib Korts taas vabaduses, sest prokurör tema vahi all võtmist ei taotlenud. Tööl meest siiski pole, kuna ta võttis haiguslehe.

Põhja ringkonnaprokuratuurist kinnitati Eesti Päevalehele, et kaalumisel on ka kahtlustuse esitamine Merko Ehituse kui juriidilise isiku vastu, sest pistist anti ettevõtte nimel.

Merko Ehituse juhatuse liikme kinni pidamine on seotud eelmisel nädalal lahvatanud skandaaliga, mille käigus vahistati Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik Ivo Parbus ning kinni peeti ka Kristiine linnaosa vanema asetäitja Aleksander Raide ja ärimees ja endine linnaametnik Toivo Susi. Kahte viimast kahtlustab prokuratuur samuti pistise andmises.

Asjaolu, et Korts peeti kinni alles eile, ent ülejäänud pistiseskandaali osalised juba eelmisel nädalal, võib näidata, et hetkel vahi all viibiv Ivo Parbus võis ülekuulamisel rääkima hakata. Sel juhul pole ka välistatud, et järgmiste päevade jooksul laieneb kahtlustatavate ring veelgi.

Ühtlasi teostati eile läbiotsimine AS Merko Ehitus juhatuse liikme kasutusel olevates ruumides, teatas ringkonnaprokuratuur.

Raide, Susi ja Parbus vahistati eelmise nädala neljapäeval, kuid pistise vahendamises ja andmises kahtlustatud Raide ja Susi pääsesid juba järgmisel päeval vabadusse. Parbuse vahi all hoidmiseks andis kohus loa järgmiseks kuueks kuuks. Kahtlustuse kohaselt võttis Parbus korduvalt pistist, et tagada huvitatud pooltele erinevate ehituslubade ja detailplaneeringute kiirema ja eelisjärjekorras andmise.