Toetuse saamiseks tuleb taotlejal esitada Erametsakeskusele tehtud tööde kohta: taotlus, kirjalikult kui ka elektrooniliselt nimekiri andmetega metsaomaniku, maaüksuse jm kava puudutava kohta, metsamajandamiskava tiitellehe ja kava koostamise eest esitatud arve koopia, teatas keskus.

Kava koostamise toetust saab taotleda peale omaniku ka metsaühistu ning võib seda teha nii ühistule kuuluvale metsamaale kui ka erametsaomanike metsamaale koostatava kava jaoks.

Toetust saab küsida ka siis, kui varem pole kava olnudki või kui kehtiv kava vajab uuendamist seoses aegumisega, õigusaktide või tormikahjustustest põhjustatud majandamistingimuste muutumisega.

Toetust makstakse kava koostamise kulude katteks. 2007. aastal on toetuse määr tulundusmetsal kuni 70% (kuid mitte rohkem kui 135 kr/ha) ja kaitseala piires asuval metsal kuni 100% (kuid mitte rohkem kui 195 kr/ha).

Toetust saab küsida ka tagasiulatuvalt 2006. aastal tellitud, koostatud ja kehtestatud kava puhul (va kavad, mis koostati mullu veel riigi kulul).

Kava koostamise toetuse tingimused leiab Erametsakeskuse kodulehelt.