Augusti lõpu seisuga kuulub metsaühistutesse ligi 3200 metsaomanikku, kellele kuulub kokku üle 183 000 hektari metsamaad. Ühistute liikmetele kuuluva metsamaa pind suurenes kaheksa kuuga pea üheksa protsendi võrra.

"Hea meel on tõdeda, et metsaühistute liikmeskond on pidevas kasvus. Nii on üha rohkem metsaomanikke kaasatud struktuuri, mis säästvat metsamajandamist edendab", selgitas SA Erametsakeskus juhatuse liige Jaanus Aun.

"Ühistute tugevnemine kinnitab, et muutused toetuste süsteemis, mis seovad toetuste määramise ühistu arengunäitajatega on olnud asjakohased," täpsustas Aun.

Eestis tegutseb hetkel üle 40 metsaühistu, mille tegevuseks on metsa majandamine ja mille liikmed on metsamaad omavad füüsilised ja eraõiguslikud juriidilised isikud. Metsaühistu koondab piirkonnas ühiste huvidega metsaomanikke pakkudes neile nõustamist, võimalust osaleda teabe- ja õppepäevadel ning aitab metsaomanikke metsanduslike toetuste taotlemisel. Samuti kaitseb metsaühistu liikmete huve kohalikul tasandil ning korraldab ühist majandustegevust näiteks puidu ühismüügi organiseerimise kaudu.

Lisaks metsaühistutele on metsaomanikele abiks konsulendid, kellelt on igal metsaomanikul võimalus saada kuni 15 tundi aastas tasuta nõustamist. Üldisemate küsimuste korral on metsaomanikel võimalus pöörduda piirkondlike tugiisikute poole - igas maakonnas ja Tallinnas on üks tugiisik, kes on abiks metsaomanikele. Metsaühistute, konsulentide ja tugiisikute kontaktid leiab erametsanduse veebist www.eramets.ee.