"Lennuamet peatas lennuettevõtte Avies lennundusloa, sest ettevõte ei taganud lennundusturvalisust. Turvalisuses järeleandmisi teha ei saa. Järelevalves kokkulepitud tegevused jäeti tegemata, siis tuli teha lennuturvalisuse tagamise otsus," kommenteeris Michal Ärilehele.

Michal rõhutas, et kindlasti tuleb tähele panna, et ettevõttel on endiselt võimalus lennuturvalisust tagavad otsused korda teha ja seejärel taastada ärilendude teostamise luba.

"Aviesi keeruline olukord oli teda juba eelmise aasta suvest, kui ettevõte sattus majandusraskustesse. Siis jätkati siiski lendamist ning asuti ka ettevõtte seisu parandama," lisas Michal.

"Kahjuks siiski ei tehtud korda kõik väga olulisi puudusi ning lisaks tekkis uusi. Aviesi partnerid, riigist ning saarte maavalitsustest, kes on reiside tellijad, jälgisid olukorda juba tollal murega," selgitas Michal.

Nähes suurt ohtu, et tuleb negatiivne otsus, valmistas ministeerium varuplaanina ette uue hankeprojekti. "Tänase vedaja sertifikaadi peatamine ja uue lendaja hanke tegemine tähendab katkestust lendudes, loodame lendude taastamist lähenevaks suviseks kõrghooajaks ehk jaanipäeva eelseks ajaks," märkis Michal.

Kindlasti sisaldab iga hange Eestis Michali sõnul võimalikke riskikohti - pakkujate leidumisest kuni vaidlusteni, kuid hetkel eeldab ministeerium, et suveks on lennuteenuse pakkuja olemas ja lennud toimumas.

Hange puudutab vaid seda, et lennuühendus saartega taastada. Stockholmi liin on Aviesi oma äriline liin ning sellega riigil pistmist pole.