"Täna on arutelu all kaks varianti - üks on riigipoolse rahastamise tagamine, mis on täna tarbijale odavam ja teine Eesti Energiast tüki müümine, mis on täna tarbijale kallim. Alati on võimalik, et kui Eesti majandaks nagu Tallinnas - et pole kindel kas aasta lõpuni raha jätkub - , siis oleks ilmselt teistpidi.

Sisulisi küsimusi ja administratiivseid riske, mis kõik ei tulene Eestist, on veel, kuid oleme oma heade partneritega IRList selle veendunud, et Eesti Energia investeeringuteks selle raha ja kindluse saab, selles pole kahtlustki. Milline on see viis, on puhtalt majanduslik, mitte poliitiline või erakondlik küsimus.

Valitsus andis majandusministrile ühe ülesande ja rahandusministrile teise ja kui ülesanded oleks vastupidi jaotatud, arutataks neid lahendusi ikkagi sama sisuliselt - siin pole poliitilist vastuolu, vaid need on rahandusarvutused. Nii et proov luua siin intriigi on ette läbi kukkunud - pole tüli ega põnevust, vaid kõik osalised otsivad koos Eestile parimat ja taskukohaseimat võimalust."